We doorlopen elke 20 dagen de 20 Zegels, deze kun je behalve als dagenergie ook gebruiken als een geboortehoroscoop. Dit is de kracht van waaruit je leeft. Die vormt net als bij de westerse astrologie je karakter. De ontmoeting met de kin zal je blauwdruk activeren. Zie hiervoor ook de omrekentabel in de bijlage.

rode draak Rode Draak

Alles begint vanuit de grote leegte, de zwarte materie die de onvoorwaardelijke liefde van de Oermoeder omvat. Van hieruit ontstaat al het leven en ontstaat elk nieuw begin. Het is de vruchtbare stroom lava waar alles uit voortvloeit. Mits jij je niet brandt aan de heftigheid is het een scheppende en creatieve kracht. De kracht van complete overgave.
Uitdaging: kan met angsten van tekort, afwijzing en financiën te maken hebben en kan oude pijn koesteren.

Keelchakra, verbinden, Oermoeder, creatief, initiëren, veiligheid. Kracht: Oervertrouwen

 

witte windWitte Wind

Na de Oerknal ontstond de illusie van afscheiding. Witte Wind draagt die wonden in zich en heeft daarom moeite met binding, wat eigenlijk zijn kracht is. Het is de geboorte van het individu en het teken van integere communicatie. Wind symboliseert de Grote Geest en door een verbinding met zichzelf maakt hij ruimte voor het indalen van zijn ziel.
Uitdaging: kan moeite hebben met binding, verantwoordelijkheid, verplichtingen en kan wispelturig zijn.

Hartchakra, ego, spirit, bezieling, inspiratie, verandering, communicatie. Kracht: Aanwezigheid

 

blauwe nachtBlauwe Nacht

Blauwe Nacht weet precies wat er zich achter de schermen afspeelt, zonder er betekenis aan te hoeven geven. Alles wat je niet erkent blijft hangen in de onderstroom en beïnvloedt je creatie. Daar, verborgen in je diepe wateren liggen je talenten en gaven op je te wachten. Omarm je duisternis. Overstijg je schuld en vind zo die stabiele basis in jezelf.
Uitdaging: kan handelen uit schuld, moeilijk de controle loslaten en teveel vasthouden aan zekerheid.

Zonnevlechtchakra, overvloed, dromen, donker, geborgen, relativeren. Kracht: Uniekheid

 

geel zaadGele Zaad

Gele Zaad is de energie die jouw potentieel naar buiten brengt. Het is seksuele energie, de drijvende kracht achter alle creaties. Door blijvende structuren te creëren kun je jouw dromen in de materie brengen. Vaak zal je daarvoor jouw veilige haven achter je moeten laten. Door ervaring komen je daden uit je kern en word je de belichaming van wijsheid.
Uitdaging: kan angst hebben voor stappen zetten, niet uit zichzelf bewegen en kan soms onvolwassen zijn.

Wortelchakra, familie, seksuele energie, structuur, je potentieel, wijsheid. Kracht: Groei

 

rode slangRode Slang

Het is de kracht van instinct en overlevingsmechanismes. Emoties waarvoor geen tijd was om ze te uiten komen boven door de Kundalini. Door ze te bevrijden kom je steeds verder in je lichaam. Ontdoe je regel- matig van je huid door oude patronen te doorbreken. Het vonkje van je essentie wordt aangewakkerd en je komt weer in contact met je passie.
Uitdaging: kan bang zijn voor heftige emotie, moeite hebben met loslaten, agressief en impulsief zijn.

Kruinchakra, seksualiteit, instinct, lichaam, charisma, onderwereld. Kracht: Passie

 

Witt wereldoverbruggerWitte Wereldoverbrugger

Door flexibel te zijn en rekening te houden met ieders belangen, sla je bruggen en door je wijsheid juist in te zetten met het oog op eenheid, ontstaat samenhang. Zo kun je de tegenstellingen met elkaar verbinden en werelden overstijgen. Door het schenken van vergeving kun je los- laten en in alle gevallen is loslaten, verbinden op een dieper niveau.
Uitdaging: kan het leven ervaren als een strijd, zich moeilijk overgeven, blijven hangen in slachtofferschap.

Keelchakra, vergeving, overgang, compromis, samenhang, dood. Kracht: Loslaten

 

blauwe handBlauwe Hand

Zodra je de controle loslaat en met je gedachten in het hier en nu blijft, kun je steeds de juiste vervolgstappen zetten om in flow te blijven. Door een balans te vinden tussen de zekerheid van een relatie en persoonlijke vrijheid, kom je in dieper contact met jezelf. Dan word je dienaar van eenheid en baan je nieuwe paden, daar waar andere stoppen.
Uitdaging: kan de regie uit handen geven, worstelen met tegenstrijdige behoeftes en goed manipuleren.

Hartchakra, nomadisch, helen, bewustzijn, flow, verlossen, weten. Kracht: Heelwording

 

gele sterGele Ster

Zodra je jouw plek gaat innemen, kom je alles tegen wat je daarvan heeft verwijderd. Vaak maken we eerst het tegenovergestelde mee om te ervaren wat werkelijke harmonie is. Harmonie ontstaat wanneer alles zijn rechtmatige plek krijgt in de eenheid. Zodra je de onbewuste patronen aan het licht brengt, zal je licht gracieus en elegant gaan schijnen.
Uitdaging: kan verzeild raken in discussie, disharmonie ervaren, wantrouwig en ook egocentrisch zijn.

Zonnevlechtchakra, schoonheid, gelijkwaardig, gratie, plek innemen. Kracht: Harmonie

 

rode maanRode Maan

Door je extreme fijngevoeligheid kom je steeds diepere delen van jezelf tegen. We zijn allemaal compleet, alleen zorgen blokkades ervoor dat we dat vergeten. Rode maan kan deze haar jn opsporen en de energie als water weer laten stromen. Het is een zuiverende, balancerende en voedende energie die je terugbrengt bij je basis. Herinner je wie je bent!
Uitdaging: kan zich verliezen in omgeving, emoties vasthouden en potentieel van anderen ontkennen.

Wortelchakra, zelfverzekerd, voeding, zuiverheid, uitersten, evenwicht. Kracht: Voelen

 

witte hondWitte Hond

Je kunt net zoveel aan een ander geven, als jij jezelf gunt. Onze schaduwdelen plaatsen we buiten ons, waardoor onze kracht weglekt. Wit- te Hond is trouw en leeft met iedereen mee, maar mag leren zichzelf voorop te zetten, dat zijn de wetten van eenheid. Hij brengt je in contact met je gidsen en begeleidt zielen naar het licht. Hoeder van het proces.
Uitdaging: kan zijn kracht weggeven, opofferen, emoties verdringen en te stug vasthouden aan idealen.

Kruinchakra, waarheid, trouw, zelfliefde, compassie, rebels, loyaliteit. Kracht: Tolerantie

 

tzolkin iconen zijkantBlauwe Aap

Alles wat we in onze jeugd hebben meegemaakt, heeft ons gevormd en als je dat als kracht gebruikt, inspireer je anderen. Zodra je jouw emoties erkent, word je transparant. Je kunt weer spelen in het moment en genieten van de magie. Aap is steeds weer op zoek naar inventieve uit- vindingen om alles te vernieuwen, het is je puurste deel, jouw essentie.
Uitdaging: kan het leven van het ‘ik’ te zwaar nemen, cynisme, nieuwsgierig en altijd willen winnen.

Keelchakra, innerlijk kind, slim, speels, puur en fragiel, artistiek, humor. Kracht: Transparantie

 

Gele mensGele Mens

Wij hebben te maken met vrije wil en dat is niet altijd even gemakkelijk. Alles waar jij je aandacht op richt, komt vroeg of laat in jouw werkelijkheid. Lagen aangeleerde kennis houden je vaak weg bij je hart, waardoor je niet je intuïtie kunt volgen. Wees niet bang om verkeerde keuzes te maken, dat is juist de manier van groeien. Focus je op al het mooie.
Uitdaging: kan teveel in het hoofd zitten, overmoedig zijn, roekeloos handelen en onderdrukte woede.

Hartchakra, hoffelijk, ambitieus, vrije wil, creatie, verstandig, zorgvuldig. Kracht: Aandacht

 

rode hemelwandelaarRode Hemelwandelaar

Word avonturier, het leven is een sprookje als je daar in gelooft. Wees een engel voor iedereen die je op je reis ontmoet. Blijf niet zitten, maar zet stappen om jouw hemel te aarden. Hemelwandelaar is een boodschapper van licht en heeft als kracht het afstemmen van Hemel en Aarde en de verschillende lagen in de mens. Ze is dimensiereiziger.
Uitdaging: kan vasthouden aan slachtofferschap, geen oplossing toelaten en blinde tunnelvisie hebben.

Zonnevlechtchakra, engel, pionier, moed, sleutel, geheim, boodschapper. Kracht: Afstemmen

 

witte tovenaarWitte Tovenaar

Wanneer jij je weten, voelen, spreken en handelen op één lijn brengt met je wezen ben je integer en heb je toegang tot het oneindige weten. Tijd en ruimte bestaan alleen in onze fantasie en door af te dalen naar het verleden, kun je het veranderen. Kom in contact met de energie van de oorsprong en leer kosmische wetten te buigen, om te kunnen toveren.
Uitdaging: kan erkenning buiten zichzelf zoeken, niet oprecht zijn, stagneren en sociaal onaangepast zijn.

Wortelchakra, onderbewuste, coach, magie, tijdloos, sjamaan, hogere wil. Kracht: Integriteit

 

blauwe adelaarBlauwe Adelaar

Nu vlieg je hoger dan ooit tevoren, je ziet het gehele plaatje en tegelijkertijd de details, waardoor je de juiste vervolgstappen kan zien. Je wordt een visionair, boodschapper van onvoorwaardelijke liefde. Deze energie verbindt velden en mensen in haar zoektocht naar innerlijke vrijheid. Vind een warm nest om onafhankelijk te kunnen blijven vliegen!
Uitdaging: verantwoordelijkheden van anderen overnemen, bemoeizuchtig zijn, vasthouden aan leed.

Kruinchakra, vrij in relaties, overzicht, wereldverbeteraar, helderziend. Kracht: Visie

 

Gele krijgerGele Krijger

Het pad dat je bewandelt zit vol gevaren en afleiding, er is altijd manipulatie maar het is aan jou of je het laat gebeuren, dat is de les, welke stem volg je? Laat je niet beïnvloeden en volg altijd onbevreesd je eigen pad. Je angsten geven het einde van je Universum aan, betreed het duister en overwin je schaduwen! De grondlegger en basis van bestaan.
Uitdaging: kan te maken hebben met autoriteitsproblemen, conflicten met de vader, kan onzeker, ongevoelig en jaloers zijn.

Keelchakra, innerlijke leiding, oervader, status, autoriteit, sterrenkracht. Kracht: Vastberadenheid

 

rode aardeRode Aarde

Als je niet zelf in beweging blijft, komen grotere krachten alsnog de energie vrijmaken. Moeder Aarde roept al haar kinderen naar huis en als je de schijnbare toevalligheden op het pad herkent, weet je altijd waar je heen moet. Houd je nergens aan vast en leer op tijd schakelen. Alles wat je met volledige aandacht in het nu doet, raakt alle lagen van bestaan.
Uitdaging: kan vasthouden aan routines, schijnwerkelijkheden creëren, labiel zijn en overmatig evalueren.

Hartchakra, alert, synchroniciteit, leiderschap, aanpassen, mindfulness. Kracht: Gewaarzijn

 

witte spiegelWitte Spiegel

Alles is een spiegel van jouw innerlijk en als het lukt om projecties los te koppelen van anderen door verantwoordelijkheid te nemen voor jouw emoties, kun je al jouw delen terugbrengen naar je essentie. Door altijd eerst naar jezelf te kijken wordt je spiegel steeds schoner tot alleen nog maar de pure schoonheid van ieders ziel erin wordt weerspiegeld.
Uitdaging: kan waarheid verloochenen, twijfelen, negatieve projectie en innerlijke conflicten hebben.

Zonnevlechtchakra, spiegelen, inzicht, diepte, onderscheid, feedback. Kracht: Reflectie

 

Blauwe stormBlauwe Storm

Storm brengt zuivering op alle niveau. Hij verwijdert oud zeer dat ver- stopt zit in je basis. Blijf in het oog van de storm dan verval je niet in dra- ma dat je al lang hebt opgelost. Je hoeft er vaak alleen even naar te kijken, meer niet. Pijn ontstaat pas als jij je beschermt, zodra jij je overgeeft ontstaat er weer ruimte. Je bent veel meer dan de rollen die je speelt.
Uitdaging: kan met verslaving en verliesangsten te maken hebben, vervallen in drama en extremisme.

Wortelchakra, authentiek, wedergeboorte, orde in de chaos, katalyseren. Kracht: Transformatie

 

Gele zonGele Zon

In Gele Zon komen alle zonnetekens samen. Het is universele liefde. Alles mag zijn, alle schaduwzijden hebben je een dienst bewezen en gaan op in het goddelijke licht van ons wezen. Niemand is perfect, dat is juist schoonheid. Je komt weer op de plek waar je ooit aan deze reis bent begonnen, hier bestaat geen oordeel en onderscheid. Welkom thuis!
Uitdaging: kan snel oordelen, perfectionistisch zijn, de lat te hoog leggen in relaties, isolatie en compromisloosheid.

Kruinchakra, toegewijd, idealisme, volmaakt, verlicht, vreugde, perfectie. Kracht: Universaliteit