Uit het hart van het melkwegstelsel het Hunab K’u, komt elke dag een andere trilling. Deze dagelijkse energieën
vormen samen een weefgetouw, een structuur die je ondersteunt om in balans te komen.

Tzolkin begeleid je naar jouw essentie, en wijst je de weg naar huis.

*

Eén van de redenen dat Tzolkin momenteel erg populair aan het worden is, is dat we steeds meer zijn afgedwaald van de natuurlijke cycli. We worden geleefd door de hedendaagse gregoriaanse kalender die vrij onlogisch en voornamelijk gericht om commercialiteit is. Hij is gemaakt voor afspraken (tijd is geld), maar houdt geen rekening met je persoonlijk proces, je ruimte en balans, laat staan de kosmische cycli van de sterren en het Universum..

Daarom zijn we tegenwoordig moe, hebben geen tijd om te rusten, worden geleefd en bewegen van hot naar her. Door dat we onze afspraken plannen in de gregoriaanse kalender, of ons houden aan tijden van een werkgever, zijn we niet altijd waar we behoren te zijn, bewegen we vaak tegen de stroom in, en gaan we niet efficiënt om met tijd. Daar kan Tzolkin verandering in brengen, Tzolkin helpt je afstemmen op jouw ritme, zodat je vanuit jouw centrum in contact kunt treden met de grotere cycli om je heen, die eigenlijk al synchroon lopen met elkaar. Ben jij in balans, ben je ook in balans met je omgeving en de Kosmos..

Tzolkin is de manier hoe energie beweegt en liefde stroomt, dit patroon van groei is door de Maya’s vertaald tot een kalender. Je kunt de kalender gebruiken voor relaties, creaties, maar ook als energiestappen plan, waarbij de ene stap logischer wijze wordt opgevolgd door de volgende.

De kalender is opgebouwd uit 20 zonnetekens en 13 scheppingsenergieën, dit maakt samen een cycli van 260 dagen, elke 260 dagen komt dezelfde energie terug maar dan een trilling hoger, tijd is in Tzolkin dus niet lineair, maar spiraalvormig, alles beweegt in cycli met als enige uitgangspunt groei in bewustzijn,
dat betekent altijd meer liefde, liefde is bewustzijn..

Hieronder de kalender.. (klik om te vergroten)

Tzolkin kalender 14-4-14-01