Sinds een aantal jaren ben ik al gefascineerd door een soort van opstelling, waarbij we met gelijkgestemden samen komen, om grote velden te verschuiven. Deze droom en gedachte begon al tijdens de millennium wisseling. Ik was bezig in een prachtig boek, “de uitverkoren planeet” waarin de Raad van Negen verhalen vertelde vanaf het begin van onze Aarde, en daarvoor. Een onderdeel daarvan ben ik nooit vergeten, en dat was het verhaal, dat twaalf gelijkgezinden, het lot van de Kosmos konden veranderen. Tijdens een Ayahuasca ervaring in Peru, zag ik dat ik één van de twaalf koningen was, en toen kwam sinds lange tijd dit verhaal weer naar boven. Nog niet wetende wat er ging gebeuren, ontmoete ik een paar maand later, een aantal van de cirkel. Toen hebben we met een groep van Twaalf, een nieuw soort liefde op Aarde gebracht, in een seminar..

Het verhaal ging verder toen we met een groep, stuiten op een verloren beschaving, ergens in het Sahara gebied. Deze beschaving was volledig uit ons geheugen gegrift, maar hier hadden twaalf koningen (zeg maar stralen), gestreden om macht. Na een jaar vertoeven in deze energie, met meditaties en opstellingen, was er een soort van harmonie bereikt en vervolgende we allen  wederom ons eigen pad naar heelheid. Nu bijna een jaar geleden, stuitte ik tijdens het schrijven van mijn boek, op een andere beschaving die om aandacht vroeg: Babel. Het toeval bracht me weer bij de personen, met wie ik de vorige avonturen had beleefd. En de plannen werden gemaakt om ook dit verhaal aan te gaan, en kijken wat we konden recht zetten in de energie. Over deze samenloop van omstandigheden kan ik een hoop vertellen, maar ik zal het kort houden; Tijdens de Sahara waren we al bezig met het patroon, hoe we konden staan. Een cirkel (de 12 koningen) met posities er omheen. Licht en leegte (toen nog duister), poortwachters en sleutels. Dit patroon is aan het begin van het Babel-verhaal helder geworden.

Het was vorig jaar, juni 2014 toen ik met drie vrienden een medicijnreis maken op een eiland hier in Nederland. We stonden allen voor een plek in vier windrichtingen, iets waar ik me toen des tijds weer erg in aan het verdiepen was. Mijn plek is dan ook vaak het noorden, die van de gidsenergie. De trip was immens, poorten gingen open naar andere werelden en ik werd erg geconfronteerd met duistere beïnvloeding. Hier heb ik nog best lang last van gehad, het was bijna traumatisch, maar er is iets moois uit ontstaan. Nu achteraf lijkt het net, of ik de sleutel heb opgehaald maar niet gemakkelijk, ik ben werkelijk afgedaald tot een soort van hel tijdens de trip. Nu ik dit zo schrijf valt opeens het kwartje, dit was me verteld in Peru, tijdens de Ayahuasca.

10450342_782224111810251_6699411813647268827_nToen was ik terecht gekomen in de hoogste dimensies denkbaar, daar waar alleen nog maar licht en kleur is. Ik had besloten terug op Aarde te komen, maar wist dat daar een offer aan vast zat. Toen hoorde ik de honden van de sjamaan blaffen, duistere spirits kwamen naar me toe, en ik wist onbewust wat er ging gebeuren. Dit hoefde nu nog niet, maar tijdens de trip op Schiermonnikoog dus wel. Ik was een tijdje beduusd, en legde al het werk neer. De eerste dag van mijn vakantie, kwam het wiel, de sleutel van eenheid tot me en heb ik daar als een malle aangewerkt om deze te vormen. Hij bewees meteen effectief te zijn. In theorie is het gewoon een cirkel, met stappen op papier, maar energetisch is het een magisch wiel, wat gaat draaien als in het contact komt met mensen

De koningen van de Sahara stonden in de midden cirkel, maar deze was niet meer verbonden met het nu, dus we konden de problemen van toen, niet oplossen. Er was een sleutelpositie die de opening kon brengen naar deze wereld. Dit zorgde ervoor dat we bezig konden met de energie van Babel, de buitencirkel. Er zijn in totaal Twaalf Koningen, vier Sleutels, vier Poortwachters, Twaalf Goden, en vier Hoekstenen. Het is afhankelijk van de persoon die hem gebuikt, want die verschaft de heling, of het stroomt in ieder geval door die persoon heen. Alle mogelijkheden die de gebruiker bezit worden gebruikt. In praktijk is het dus een healingtool. Als mensen een blokkade hadden kon ik aan de hand van het wiel opmerken wat er mocht of kon gebeuren, en mijn sjamaan, astroloog, gids of energetisch begeleider kon hier mee aan de slag. Keer op keer verbaasde het wiel me, tot op de dag van vandaag. Ik besloot dan ook om er een jaarprogramma van te maken, en sinds de ontmoeting met een vrouw uit Iran, heb ik besloten het wiel terug te geven aan de Aarde, en heb ik een Engels (eerst Nederlands) jaarprogramma gemaakt. Dit wordt de basis van een trainingscentrum waarin ik hoop, vele healers en sjamanen te begeleiden.

Je kunt het gebruiken met krachtdieren, stenen, kristallen, feng sui, kruiden, chakra’s, beweging, planten etc..

Het is naar mijn gevoel oneindig omdat de hele schepping en kosmos door middel van de heldere structuur zichtbaar wordt,
zou je alle posities helen en belichamen, ben je bewust aanwezig, op alle lagen van bestaan..

Daarom noem ik het, “de sleutel naar eenheid”.