In tijden van native tribes waren het de wijzen en elders van het land die bijeenkwamen rond de raadsvuren en spraken over wezenlijke dingen van het moment. Als er belangrijke keuzes gemaakt moesten worden voor de rest van de natie kwamen ze bijeen en overlegden ze tot laat in de nacht wat de juiste keuzes was. Alle kanten en meningen werden gehoord en ze overwogen alle keuzes en de mogelijke gevolgen. Ze lieten soms ook jongeren toe vanuit de nieuwe tijdsgeest inzicht te krijgen.

Ik voel dat er een tijd aan komt waarin de wijzen weer bij elkaar mogen komen om zaken te bespreken. Politiek is hierin niet langer het enige pad. De vraag is wat daar van zou overblijven als het geldsysteem zou komen te vallen. (dan zou alleen wat echt is blijven staan, waarschijnlijk middels chaos) Of leiders en andere ambtenaren nog steeds vanuit een verantwoordelijkheid die taken zullen dragen is de vraag. Daarom is het naar mijn idee goed om een raad in Friesland te beginnen om zo nu en dan samen te komen om actuele zaken te bespreken. Niet zozeer om meteen tot actie te komen, maar afstemmen en verbinden, de handen mogelijk in één slaan indien nodig..

We hebben het hier over mensen met brede schouders die hun eigen leven dragen en daarnaast ruimte hebben om hogere belangen te dragen. De intentie is om de netwerken vast klaar te zetten dat zodra er chaos komt, we de scenario’s al klaar hebben. Niet vanuit angst, maar vanuit kracht, geen drama maar constructieve creaties!

De eerste bijeenkomst is geweest en was een succes,
we gaan eerst in de bestaande cirkel deze intentie versterken.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van Raadsvuur..